Degerfors IF stoppar publiken – nyckelspelare saknas mot KF

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Träningsmatchen mellan Degerfors och Karlstad Fotboll spelas utan publik.
Foto: Tomas Nilsson
Degerfors IF meddelar att lördagens träningsmatch mot Karlstad Fotboll trots allt blir av. Men matchen kommer att genomföras utan publik. Degerfors kommer också att återgå till sitt tidigare spelsystem.

Degerfors var inte nöjda med förra veckans insats mot Karlstad Fotbolls akademilag. Då testade laget att spela 3-1-4-2 men fick inte spelet att lossna. Men kunde trots allt vinna matchen med 3–1.

– Vi kommer att gå tillbaka till systemet vi hade innan. Men jag tycker inte att det var några fel på spelsystemet. Det påminner väldigt mycket om det vi hade redan. Då var det snarare insatsen som inte var tillräckligt bra, säger tränaren Andreas Holmberg.

Presspelet blev särskilt lidande mot Karlstad Fotbolls akademilag.

– Det är något som vi behöver göra som ett lag. Vi gjorde alldeles för mycket en och en presspelet blev väldigt lidande av det.

Men med bollen inom laget såg det bättre ut.

– Det var helt annorlunda, även om vi spelade lite för svårt i vissa stunder.

Degerfors kommer inte att kunna ställa upp med alla spelare och saknar två av nyckelspelarna i lördagens match.

– Christoffer Wiktorsson och Ferhad Ayaz kommer inte att spela. Ferhad är skadefri och tillbaka igen men spelar inte den här matchen.

Coronaviruset stoppar publiken från att komma till lördagens träningsmatch på Stora Valla. Degerfors skulle ha spelat mot division 1-laget Karlstad Fotboll. Beslutet togs under fredagsförmiddagen.

"Beslutet om att hålla arenan stängd togs under fredagsförmiddagen och är en ren försiktighetsåtgärd med anledning av det osäkra läget kring COVID-19 (Coronaviruset). Föreningen har inte fått några indikationer på ökad risk för spridning i Degerfors. Beslutet handlar bara om att ta det säkra före det osäkra", skriver klubben på sin webbsida.

Något beslut gällande den kommande träningsmatchen mot Djurgården som spelas nästa fredag är inte fattat ännu. Men klubben kommer inom kort att komma med ett besked även kring det matchen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.