• idag
  8 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Besöksförbud i Östvärmland

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Anhöriga uppmanas undvika besök på äldreboenden och LSS-gruppbostäder i Filipstad och Storfors.
I Kristinehamn däremot uppger kommunen att besöksförbud råder.

På korttidsboendet Sörgården görs endast undantag för anhöriga vars närstående är kritiskt sjuk och förbudet gäller från och med torsdagen. Kommunen meddelar på sin hemsida att man är fortsatt mycket restriktiv med besök på äldreboenden, LSS-gruppbostäder och andra boenden. Man ställer också in externa gruppaktiviteter.

Kommunen meddelar också på fredagsmorgonen att man har ett flertal elever hemma från skolan i avvaktan på provsvar från anhöriga.

I Filipstad uppmanas anhöriga till boende på äldreboenden, gruppbostäder och andra boendealternativ i kommunen att inte göra några besök, och man har sedan tidigare ställt in större offentliga evenemang, som MC-träffen vid påsk och Filipstadsmässan i maj.

I Storfors samlas kommunledningen vid dagliga avstämningsmöten för att uppdatera sig om utvecklingen och anhöriga till boende på särskilda boenden uppmanas inte göra några besök i dagsläget om man nyligen rest i områden där smittspridning av coronaviruset pågår, eller om man har några förkylningssymptom.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.