• idag
  4 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Besöksförbud även i västra Värmland

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Avrådan om besök och rena besöksförbud.
Kommunerna i Västvärmland hanterar coronaläget på lite olika sätt.

Vi tar dem i bokstavsordning. I Arvika råder sedan onsdagskvällen besöksförbud på kommunens äldreboenden och LSS-gruppboenden, samt inom korttidsvården AKKVA, undantag görs dock för anhöriga till personer som är kritiskt sjuka om besökaren inte har luftvägssymptom, meddelar kommunen på sin hemsida.

I Eda avråder kommunen från besök på sina äldreboenden, korttidsboenden och LSS-boenden om besökaren har tecken på luftvägsinfektion, som feber, snuva, hosta och muskelvärk, skriver man på hemsidan.

Även i Säffle har man infört ett strikt besöksförbud på äldreboenden, korttidsenheten och LSS-gruppbostäder på grund av smittorisken, med undantag för närstående till personer som är kritiskt sjuka om besökaren inte har luftvägssymptom, meddelar kommunen på sin hemsida.

Samma åtgärd har genomförts i Årjäng med ett rådande besöksförbud på kommunens äldreboende, korttidsboende och LSS-gruppboenden, och förbudet gäller från och med i onsdags. Mer information finns även i det här fallet på kommunens hemsida.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.