• idag
  5 juni
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Om en jägare som fått sluta jaga

Krönikor
PUBLICERAD:
Minns du min Gomorrontext om pest eller kolera? Det kanske du inte gör, men den handlade i alla fall om det fiktiva valet mellan två otäcka alternativ, som vilket du skulle välja om du tvingades heja på Tottenham eller Manchester United. Till exempel.

Det har uppstått en sådan situation här hemma. I ett ytterst svagt ögonblick, och efter år av indicier och rent tjat, gav jag i höstas mitt klartecken till familjen att införskaffa en kattunge, vilket jag berättat tidigare. Yoshi har visserligen förgyllt vår vardag med både rivsår, merjobb och en hel del skratt. Men som med allt annat finns det förstås baksidor, och i vissa fall är de värre än befarat.

Under alla de tretton år vi haft Inka och till viss tid Asterix har vi många gånger slagits av hur dåliga jägare de är och var, till vår glädje förstås. Yoshi däremot... under en veckas tid har han släpat in fem mer eller mindre levande småfåglar, det är nog i trakterna av lika många som våra tidigare kattdjur fångat tillsammans!

Och därav dilemmat. Vi har nu försett honom med en pingla i halsbandet, vilket gör att han låter överallt han rör sig. Då till frågan – halvdöda fåglar inomhus, eller ett ständigt pinglande? Det tål att utvärderas.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.