100 grader Karlstad ställer in

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
100 grader Karlstad ställer in nästa veckas tillställning.
Foto: Helena Dahlgren
Nästa veckas stora näringslivsarrangemang i Karlstad - 100 grader Karlstad - som skulle hållas på Karlstad CCC ställs in.
Detta som en följd av regeringens beslut om att sammankomster med fler än 500 personer förbjuds.

Nästa fredag, den 20 mars, skulle den årliga galan 100 grader Karlstad hållas på Karlstad CCC. Drygt 540 personer hade anmält sig, men nu har kommunen beslutat sig för att tillställningen får ställas in.

– Vi har haft koll på det här under ett tag, med tanke på att det är många av näringslivets nyckelpersoner som har anmält sig och eftersom företag inför egna restriktioner. Och när regeringens beslut kom under onsdagen så fanns inte längre någonting att be för. Det var bara att ställa in, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör i Karlstads kommun.

Flytta till hösten

Ambitionen är nu att evenemanget ska kunna flyttas till september istället.

– Det är det vi jobbar efter, men det är klart, vi vet ju inte hur smittspridningen ser ut i höst, så vi kan inte säga säkert hur det blir, konstaterar Ulf Johansson.

För kommunen som arrangör av evenemanget innebär beslutet att ställa in flera problem. Ett av dem ekonomiskt.

– Vi har naturligtvis redan lagt en hel del pengar på detta, och där måste vi se vad vi eventuellt kan ta med oss och använda i höst. Sedan har vi också anmälningsavgifterna att hantera, så det är någonting vi får sätta oss med nu och se hur vi löser den biten.

Ulf Nyqvist konstaterar slutligen att det är tråkigt att behöva ställa in.

– Det är ett för oss viktigt evenemang där vi kan samla näringslivet och i år hade vi dessutom fler anmälningar än någonsin tidigare. Det är klart att det är tråkigt, men vi hoppas som sagt att kunna komma tillbaka i höst.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.