• idag
  31 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   11 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Lärare har testat positivt för coronaviruset

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Foto: Heiko Junge
En lärare på Norrstrandsskolans högstadium har testats positivt för covid-19, coronavirus. Läraren var med på den privata bussresa som gjordes till norra Italien under sportlovet.

Det skriver Karlstads kommun i ett pressmeddelande.

Enligt kommunen lämnade läraren skolan i onsdags då beskedet om de två första smittade från bussresan kom och har sedan dess varit hemma i karantän. Eftersom läraren deltog i verksamheten i början av veckan har Smittskydd Värmland gjort bedömning om det krävs smittspårning och har konstaterat att viss risk för smittspridning kan ha förekommit till ett fåtal andra lärare på högstadiet.

Det är smittskydd som definierar vad som räknas som närkontakt och därmed vilka som kan vara aktuella för smittspårning och beslut om karantän. Smitta sker enbart vid närkontakt och för att anses ha haft det ska personen ha befunnit sig närmare än två meter från den smittade under en längre stund, minst 15 minuter. Fyra lärare är berörda av smittspårning på Norrstandsskolan och blev kontaktade under söndagen.

Skolan hålls på måndagen öppen som vanligt. Medarbetare och elever har fått information om det som skett och möjlighet att ställa frågor. Elevernas vårdnadshavare har också informerats.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.