Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnan avstängd av Karlstad Fotboll – armbågade lagkamrat i huvudet

Publicerad:
Sportchefen Daniel Pettersson och Karlstad Fotboll har stängt av stjärnvärvningen David Johannesson efter, enligt uppgifter till VF-sporten, ett överfall på träning. Foto: Håkan Strandman

Karlstad Fotbolls stjärnförvärv David Johannesson har stängts av – av klubben själv.

Enligt uppgifter till VF-sporten efter att fult ha armbågat en lagkamrat i huvudet.

– Det som hände strider mot vår värdegrund, säger KF:s sportchef Daniel Pettersson.

David Johannesson sågs som en riktig prestigevärvning för Karlstad Fotboll då han i slutet av januari skrev på ett tvåårskontrakt med nysatsningen.

Åmålskillen kom då från sju säsonger i superettan där han på 177 matcher gjort hela 55 mål – och tanken var att Johannesson skulle skjuta Karlstad Fotboll upp i just den serien.

Men efter veckans incident, som NWT var först att rapportera om, är nu den meriterade anfallarens framtid i klubben högst oklar.

– Vi hade en incident på träningen i tisdags och efter den så är David avstängd. Vi har rutiner för hur vi ska agera vid såna här händelser och har valt att låta tiden gå lite innan vi nu i början av den här veckan ska ta tag i situationen, säger Karlstad Fotbolls sportchef Daniel Pettersson.

Men med tanke på att ni stängde av honom måste det varit en grov incident?

– Det är inte något som händer i normala fall att vi stänger av en spelare. Givetvis har det hänt något som strider mot vår värdegrund. Givetvis är det något mer än vanligt.

Armbåge i huvudet

Enligt uppgifter till VF-sporten är händelsen som fick klubben att agera att David Johannesson tagit rejäl sats och satt en armbåge i ögat på en lagkamrat på träningen.

– Det har jag inga kommentarer till, säger Pettersson.

Med tanke på att ni stängd av honom, kan det bli tal om att bryta kontraktet?

– Det får vi se. Nu har vi låtit tiden gå, vi får se under veckan hur vi agerar. Men väldigt tråkigt hela händelsen, givetvis.

Avstängningen har gjort att David Johannesson inte fått träna med laget sedan i tisdags och han fanns givetvis inte heller med i söndagens träningsmatch mot Örebro Syrianska där Karlstad Fotboll förlorade med uddamålet 1–2.

– Däremot har vi i klubben haft löpande kontakt med honom.

Artikeltaggar

Daniel PetterssonDavid JohannessonFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.