Corona: ett tiotal MSB-anställda får jobba hemifrån

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
En anställd på MSB har blivit smittad med coronaviruset.
Foto: Tommy Andersson
Ett tiotal personer som varit i kontakt med den anställde på MSB som konstaterats smittad av coronaviruset kommer att få arbeta hemifrån.
Däremot kommer arbetsplatsen inte att stängas.

Den MSB-anställde ska ha blivit kontaktad av smittspårningen, eftersom personen varit i närheten av en av de redan konstaterade fallen i Värmland. Den anställde fick då lämna arbetet för att göra provtagningar och dessa visade under torsdagen att även medarbetaren smittas av coronaviruset.

Enligt Jonas Norén, chef för avdelningen för verksamhetsstöd på MSB, är den anställde nu hemma.

– Den smittade personen är naturligtvis hemma och sjukskriven för en tid, säger han.

Ingen anledning att stänga

Den anställde på MSB ska enligt Jonas Norén ha varit i kontakt med ett knappt tiotal personer på arbetsplatsen i Karlstad. Även dessa kommer nu att få arbeta hemifrån under en tid.

– Vi har även informerat övriga medarbetare om det som hänt, men vi ser ingen anledning till att stänga arbetsplatsen i nuläget. Är det så att man är sjuk så ska man naturligtvis stanna hemma, men har man inga symptom kan man arbeta vidare som vanligt, säger han.

De personer som den smittade MSB-anställde varit i kontakt med har även rapporterats till smittskyddsenheten som ett led i den pågående smittspårningen.

– Sedan tar de ställning till hur man går vidare med de fallen, säger Jonas Norén.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.