Anställd på Engelska skolan konstaterat coronasmittad

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
En anställd på Engelska skolan har konstaterats smittad med coronaviruset.
Foto: Linn Malmen
En medarbetare på Engelska skolan i Karlstad har konstaterats smittad med coronviruset.
– Vårdnadshavare kommer att kontaktas för smittspårning, säger Linda Norberg, pressansvarig på Engelska skolan.

Linda Norberg vill inte säga vilken typ av anställd det rör sig om, men konstaterar att det rör sig om en medarbetare som på något vis har varit i kontakt med elever på skolan.

– Annars hade man inte behövt kontakta vårdnadshavare, så ja, det är någon som har haft kontakt med elever, men vi vill av integritetsskäl inte gå ut med vilken typ av tjänst medarbetaren har, säger hon.

Hur många elever som kan komma att behöva testas för coronaviruset är i nuläget oklart.

– Det är smittskyddsenheten som har beslutat om att inleda en smittspårning med anledning av att medarbetaren testats positivt, säger Linda Norberg.

Håller öppet

Enligt Linda Norberg har skolan nu en löpande dialog med myndigheterna för att kunna göra de åtgärder som behövs för att spåra smittan och förhindra att smittan sprids.

Skolan kommer däremot inte att hålla stängt.

– Det är den bedömning som görs av smittskyddet i Värmland och den följer vi. Vårt fokus i den här situationen är naturligtvis våra elevers och våra medarbetares bästa, säger Linda Norberg, som tillägger att de som har funderingar kan vända sig till skolan.

– Vi förstår att det finns frågor och vi finns på plats för att besvara dem, men det är också viktigt att vi agerar på ett ansvarsfullt sätt, säger hon.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.