Coronasmittade paret har fått lämna sjukhuset – satta i hemkarantän

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Smittade har fått lämna sjukhuset
Foto: Håkan Strandman
De två värmlänningar som konstaterats smittade med coronaviruset har fått lämna sjukhuset. De är nu satta i karantän i det egna hemmet.

Under gårdagen kallade Region Värmland till presskonferens för att berätta om de första två fastslagna fallen av covid-19 i Värmland. Det rör sig om två personer i 50-årsåldern som varit i norra Italien på en skidresa under sportlovet och som åkt buss tillsammans med ett 40-tal andra personer.

De båda smittade personerna kom hem från resan under lördagen och har varit på observation på infektionskliniken på CSK, under de senaste dygnen.

Nu har de alltså fått lämna sjukhuset.

– De har fått lämna sjukhuset och har strikt hemkarantän i enlighet med smittskyddslagen. Smittskydd och infektionskliniken har löpande uppföljning med patienterna enligt rutin, säger Maria Svensson, verksamhetschef på infektionskliniken.

Smittskyddsläkaren Ingemar Hallén berättade under gårdagens presskonferens att det pågår smittspårning för alla de som har varit med på samma bussresa som paret i 50-årsåldern. Det rör sig bland annat om ett tiotal elever och lärare från skolor i Karlstad.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.