• idag
  31 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   11 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Gratis kollektivtrafik gynnar landsbygden

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten efterfrågar gratis kollektivtrafik och fler turer.
Foto: Helena Dahlgren
Jag är så himla trött på lokaltrafiken för jag bor på landet.

Det går bara en buss den går klockan 07:28 som går till Storfors och jag ska till Kristinehamn för där har jag mitt jobb. Jag tycker de kan fixa mer lokaltrafik som åker in till stan från landet som dessutom ska vara gratis.

För det första så finns det ingen lokaltrafik som går på landet. Det är bra om politikerna fixar lokaltrafik för det är inte alla som har en bil. Det finns säkert många som åker från landsbygden till stan och tvärtom.

Någon kanske tycker att det är dåligt för miljön att det åker mycket bussar som släpper ut avgaser. Men för att alla ska kunna komma till affären eller jobbet även fast de inte har körkort behövs även lokaltrafik på landet för att det ska vara rättvist.

På landet finns det människor i olika åldrar och alla kanske inte har det bra ekonomiskt. De äldre kanske behöver handla eller åka till sjukhus, då skulle lokaltrafiken vara gratis. Bara för att man bor på landet ska det inte kosta mer när man ska till affären eller sjukhus det ska vara gratis som för en som bor i stan.

Avslutningsvis hoppas jag att alla politiker ska förstå detta problem och se till att det finns gratis lokaltrafik. Detta skulle verkligen gynna folket på landet som vill åka till stan utan att betala något.

Bussåkare från landet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.