Hoppa till huvudinnehållet

FBK-stjärnan fick ledas av träning – flera frågetecken inför HV

Publicerad:
Victor Ejdsell klev av träningen.
Victor Ejdsell klev av träningen. Foto: Peter Bäcker

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Färjestad kan ha drabbats av ett nytt tungt bakslag.

Målkungen Victor Ejdsell fick ledas av måndagens träning efter att ha brakat in i sargen.

Färjestad saknade sex spelare, Michael Lindqvist, Martin Johansson och Jens Westin samt magsjuka trion Jonathon Blum, Linus Johansson och Jesper Olofsson mot Malmö på lördagen.

Och inför tisdagens viktiga match mot HV71 finns ett antal frågetecken.

Ett i form av Victor Ejdsell som brakade in i sargen under en spelövning och blev liggande innan han fick ledas av isen.

Hans status inför tisdagen är ännu oklar.

Detsamma gäller den andra målkungen Gustav Rydahl som inte tränade på is på måndagen utan körde rehab och också är osäker inför HV-matchen precis som Michael Latta som inte heller var på is på måndagen.

När det gäller helgens magsjuka trio saknades Jesper Olofsson fortfarande på måndagen, spel på tisdag är därmed ytterst tveksamt.

Men mitt i alla frågetecken finns två positiva besked: Både Jonathon Blum och Linus Johansson tränade på måndagen och kan därmed spela igen mot HV71.

Färjestads medicinskt ansvarige Mattias Hell kommenterar läget i laget enligt följande.

– Det jag kan säga är att inget beslut om tisdagsmatchen är taget i något fall utan vi får se under matchdagen. Spel är inte uteslutet för någon utom för Olofsson som fortfarande är sjuk, säger Hell och fortsätter:

– Det närmar sig slutspel och vi har tagit beslut om att inte berätta så mycket om skadeläget, säger Hell.

Under måndagens träning testade flera av spelarna nya handskar. Det är de gula handskarna som ska användas i samband med lördagens temamatch mot Djurgården där Färjestad ska spela i lila och gult.

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrIshockeyJesper OlofssonJonathon BlumLinus JohanssonMichael LattaVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.