Hoppa till huvudinnehållet

Ekström ligger tvåa i SM och problem för P-G

Publicerad:
Mattias Ekström ligger tvåa i årets första SM-rally.
Mattias Ekström ligger tvåa i årets första SM-rally. Foto: Jan Kaare Rafoss

Mattias Ekström ligger tvåa totalt i SM-rallypremiären i Vännäs efter första dagen.

En annan favorit, P-G Andersson, fick dock problem.

Två av de tolv sträckorna avgjordes på fredagskvällen och resten under lördagen.

EM-bronsmedaljören Mattias Adielsson, Göteborg, har tagit ledningen totalt, men bara 0,6 sekunder före Finnskogaföraren och rallycrossvärldsmästaren Mattias Ekström. Trean Thomas Thunström, Ludvika, är 3,6 sekunder bakom. Alla tre kör Skoda Fabia R5.

Dubble juniorvärldsmästaren Per-Gunnar "P-G Andersson från Årjäng med kartläsaren Anders Fredriksson gör comeback i SM efter ett par års frånvaro och tillhörde favoriterna inför Rally Vännäs, men hade problem med sin Ford Fiesta R5 och tappade mycket tid. Han ligger 19:e totalt, 27,2 sekunder från täten, och är elva i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen.

I trimmat tvåhjulsdrivet ligger Patrik Flodin, Ilsbo, med värmländske kartläsaren Göran Bergsten, Forshaga, i en Volvo fyra, knappt fyra sekunder bakom ledande Niklas Hägg, Hälsinge.

Artikeltaggar

Göran BergstenMattias EkströmPer-Gunnar AnderssonRally

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.