Hoppa till huvudinnehållet

Landslagsdebut för Torsbytalangerna

Publicerad:
Matilda Westin och Alva Verme ska tävla i Nordiska Mästerskapen.
Matilda Westin och Alva Verme ska tävla i Nordiska Mästerskapen. Foto: Torsby Gymnastikförening

Nästa helg åker Torsbyduon Matilda Westin och Alva Verme till Kristinastad för att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen i rytmisk gymnastik.

För de båda 14-åringarna väntar där med landslagsdebut.

– Det känns väldigt spännande, säger Matilda Westin.

När det svenska gymnastiklandslaget åker till hemmaturneringen i Skåne så finns två värmländska deltagare med i form av Matilda Westin och Alva Verme från Torsby gymnastikförening.

Debutanterna kommer tävla i klassen duo, vilket innebär att de kommer stå på mattan samtidigt och genomföra olika moment med redskap.

– Det ska bli jätteroligt att få representera Sverige för första gången. Det är något som vi har drömt om länge och från och med att vi fick duo förra året så har vi haft siktet mot Nordiska Mästerskapen. Det känns skönt att vi klarat av den målsättningen, säger Matilda Westin.

Det är inte heller någon slump att Matilda och Alva parades ihop. Tjejerna har känt varandra i drygt tio år och hoppas att personkemin ska vara till en fördel under mästerskapet.

– Vi vet vad vi klarar av och hur den andra känner inför de olika övningarna. Jag tycker vi är väldigt bra på att uttrycka oss till musiken och att vi litar på varandra, säger Westin.

Blir ni någonsin osams?

– Haha, nej. Vi kommer överens om det mesta.

Vad har ni för målsättning?

– Att vi ska köra två stycken program som vi blir nöjda med utan några stora missar. På träningarna har det gått bra. Vi gjorde lite ändringar när vi fick beskedet att vi skulle delta i NM men det har ändå fungerat bra.

Vilka ändringar har ni gjort?

– Vi har lagt till lite övningar som ger mer poäng och kollat av så allt stämmer. Vi var på ett förberedande NM-läger i helgen i samma arena som mästerskapet kommer gå i så det var skönt att bekanta sig lite med mattan innan tävlingarna.

Artikeltaggar

Alva VermeGymnastikMatilda WestinTorsby Gymnastikförening

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.