• idag
  2 apr
  • Vind
   11 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.5 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Att rensa luften

Krönikor
PUBLICERAD:
”Ni vet att ni inte har någon luft här va?”

Fläkt-killen har gått runt med någon mätare hela förmiddagen.

”Här, där ni sitter fyra personer, finns det sex liter. Ni ska egentligen ha sju liter per person. Ni brukar inte bli väldigt trötta frampå eftermiddagen?” säger han och ler lite snett.

Plötsligt, efter att ha suttit här i två år lite drygt, känns det väldigt svårt att andas. Vi diskuterar om vi borde ha en kanariefågel på nyhetsdesken, en sån där de hade i gruvan. När kanariefågeln har dött får man gå hem.

Det är det mest drastiska som hänt i det kontorslandskap som är VF:s redaktion på länge. I alla fall sedan Monsunregnen från AC:n förra sommaren. Då kom det två gubbar och kliade sig lite i huvudet och konstaterade handhavandefel. Exakt vad i handhavandet som var fel vet vi fortfarande inte, men antagligen var det det bästa svaret de två gubbarna kunde komma på för att slippa felsöka i sommarhettan. Sedan stängde de av AC:n.

Fläkt-killen, min nya favorit, misstänker i alla fall att Monsunen hänger ihop med att det inte finns någon luft, snarare än att jag finns till. Och efter en stund kommer han tillbaka och har lokaliserat var problemet sitter. Snart så har Fläkt-killen rensat luften för gott.

Då ska jag dra ett djupt andetag.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.