Hoppa till huvudinnehållet

Färjestadsbacken missar matchen mot Luleå

Publicerad:
Johan Ivarsson missar matchen mot Luleå.
Johan Ivarsson missar matchen mot Luleå. Foto: Håkan Strandman

Johan Ivarsson fullföljde inte matchen mot Frölunda och kommer heller inte att spela matchen mot Luleå.

– Han har fått en överkroppsskada, säger naprapaten Oskar Strandlund.

Efter drygt 15 minuters spel klev Färjestadsbacken Johan Ivarsson av med en överkroppsskada. Skadan är inte av allvarlig karaktär men Färjestads medicinska team räknar ändå med att han med stor sannolikhet missar Färjestads kommande två matcher. Färjestad som möter Luleå på lördag och Oskarshamn på tisdag.

– Han spelar inte i morgon och prognosen är att han förmodligen inte spelar på tisdag heller. Men vi tror att han ska kunna spela torsdag igen, säger Strandlund.

Färjestad har sju friska backar och är i en situation där de kan låta spelare läka ut och vara 100 procent spelklara.

– Så är det. Det är ett sätt som vi föredrar att jobba på, att slippa kasta in spelare som inte är helt redo att gå för fullt. Får vi lov att jobba på det sättet så är vi glada, säger han.

Förutom Michael Lindqvist och Martin Johansson är alla spelare tillgängliga mot Luleå.

– Michael Latta körde i gymmet i stället, men han är tillgänglig mot Luleå, säger tränaren Johan Pennerborn som gillade det han fick se i FBK-debuten av Emil Forslund mot Frölunda.

– Det gav mersmak. Om man ser till den fart som försvann med Oskar Steen och Joakim Nygård så har han verkligen speed.

Något som även gäller Aleksi Mustonen som nu gjort 2 (0+2) poäng på fyra FBK-matcher.

– Jättebra att vi fick in Aleski. Och det visste vi om, är man finsk landslagsspelare har man en viss repertoar.

Färjestads tre raka vinster gör att man skapat sig lite andrum nedåt, trean Rögle skuggar visserligen på 78 jämfört med Färjestads 79 poäng men sedan skiljer fyran pinnar ner till Frölunda, Skellefteå och Djurgården medan HV 71 utanför topp sex är åtta poäng bakom.

Sju poäng är dock marginalen upp till lördagens motståndare Luleå, och med bara åtta grundseriematcher kvar att spela efter helgens match vill det nog till att FBK vinner om drömmen om serieseger ska leva vidare.

– Luleå är riktigt bra. Ett homogent lag. Att framför allt ha tålamod utan och med puck kommer bli viktigt för oss. Det som vi definitivt vet med Luleå är att de är konsekventa.

Artikeltaggar

IshockeyJohan IvarssonOskar Strandlund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.