Hoppa till huvudinnehållet

Mimmi Larsson åter i landslaget

Publicerad:
Mimmi Larsson får chansen i Algarve Cup.
Mimmi Larsson får chansen i Algarve Cup. Foto: Pontus Lundahl/TT

Hon har stått utanför landslaget sedan VM-bronset i Frankrike förra året. Men nu får Mimmi Larsson äntligen ta på sig den svenska landslagströjan igen.

Värmländskan är nämligen uttagen till Algarve Cup i Portugal. I början av december bytte Mimmi Larsson klubb från Linköping FC till storsatsande Rosengård.

För VF-sporten berättade Torsbytjejen att en stor anledning bakom klubbytet var att få spela Champions League och även ta tillbaka sin landslagsplats för att ha chans att spela in sig i OS-truppen senare i år.

Sagt och gjort.

Till Algarve Cup är Larsson en av 24 spelare som blivit uttagna av förbundskaptenen Peter Gerhardsson som även valt att plocka med den 17-åriga supertalangen Hanna Bennison som även hon tillhör Rosengård.

Artikeltaggar

Algarve CupFotbollMimmi LarssonPeter Gerhardsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.