Hoppa till huvudinnehållet

Knivhotade sambon – sms:ade hot till förskola

Publicerad:

Strypgrepp, skallningar, slag och hot – under två år utsattes den unga kvinnan för vad åklagaren har rubricerat som grov kvinnofridskränkning av sin dåvarande sambo. Nu står den 36-årige mannen åtalad för flera brott.

Enligt åtalet inträffade den första händelsen under våren 2016 då mannen ska ha tagit ett hårt grepp om kvinnans hals och därefter slängt iväg henne. I november det året skallade mannen henne så att ögonbrynet sprack, berättar kvinnan i förhör. Det var sprunget ur ett bråk, berättar hon, och bråket gjorde henne så rädd att hon flydde till badrummet, öppnade fönstret och ropade på hjälp. Mannen hotade att skalla henne, hon sa "Skalla mig då" – och då small det.

Sen fortsätter det hela vägen farm till mars 2018 när kvinnan flyttade ut ur deras gemensamma hem. Förutom att ta strypgrepp på henne hade mannen då även hotat henne med kniv. I förhöret beskriver hon hur han höll fast henne och satte kniven mot hennes hals samtidigt som han hotar henne till livet: "Då trodde jag att han skulle skära halsen av mig", berättar hon för polisen.

Mannen förnekar brott. I förhör förklarar han bland annat skallningen med att de stod nära varandra och att hon tryckte upp sitt ansikte så att det slog emot hans.

Även knivhotet nekar han till. Förhörsledaren skriver i utredningen hur mannen förklarar att han inte minns allt, men att han är säker på att han inte har satt någon kniv mot kvinnans hals.

Mannen står även åtalad för att ha brutit sig in i kvinnans hem och stulit en tv och för att i ett sms till den förskola parets barn går på ha hotat att "slakta" kvinnans familj.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov kvinnofridskränkningVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.