Lågt att ta bort charken

Insändare
PUBLICERAD:
"Vill ni som bestämt detta ha tjocka skivor som det oftast är i förpackningarna eller köpa stora förpackningar som man får slänga? Klimatsmart är det inte".
Foto: Janerik Henriksson/TT
Känns så tråkigt att få besked om att Konsum i Forshaga lägger ner sin manuella charkdisk. Blev både bedrövad och så arg. Inte ett ord till oss som äger Konsum, eller Coop som ni vill att vi ska säga.

Jag skrev förra gången när ni skulle ta bort disken och då fick den vara kvar. Men nu ska ni börja riva den på måndag. Hur ska folk då kunna reagera? Ändå skriver jag igen. Tycker ni som så gärna vill bestämma, att vi kunder och delägare ska gå till andra affärer för att få en mindre bit leverpastej, tunna skivor pålägg, lite mindre potatissallad än dom stora burkarna, en liten bit brieost, färska räkor och lax? Har ni överhuvudtaget tänkt på att det finns hushåll med bara en person? Vill ni som bestämt detta ha tjocka skivor som det oftast är i förpackningarna eller köpa stora förpackningar som man får slänga? Klimatsmart är det inte.

Man känner att detta är ett sätt att nedmontera affären på, utan ett ord till oss kunder, inte genom ombuden eller från er. Varför sålde ni av vår chark? Nu ligger det finkött i diskarna som vi inte har råd att köpa. Ja, det finns annat också så klart. Vem fick ärva recepten på allt gott som man gjorde där: blodpudding, falukorv, hackkorv med mera.

Sedan läser man i tidningen att ni tänker köpa Netto-butiker, då kan man ta en funderare på varför? Hur tänker ni och hur samarbetar ni med dom, vilka det nu är, som sitter i råden? Jag har ingen aning om vilka det är. Sedan ni tog bort Konsumstämmorna så vet vi ingenting. Jo, en sak vet jag och det är att jag lider med den fina personalen som finns här i Forshaga. Neddragning av tid för dom som jobbar. Nu går det för långt. Jag tycker att ni har bestämt över våra huvuden. Här i vår kommun är det en åldrande befolkning och dom har ingen chans att välja. Men fortfarande är frågan hur ni kan ta beslut utan att vi får önska vad vi vill ha? Och vem har gett er befogenheter att genomföra detta? Tycker ni att detta är en bra idé, att köra över oss som är ägare i affärerna? Jag vet att jag inte kan köpa över disk om ni genomför detta, vilket innebär att jag får gå till en annan affär. Personliga möten när man handlar är A och O. Ha råd, köpa det man gör över med, inte slänga en massa.

Hur har ni kommit fram till detta? Jag vet att ni inte kom på det förra veckan, utan sådant är planerat. Vad är nästa drag? Är det så att när ni tog bort våra stämmor så kan ni göra som ni vill? Vem har framfört detta så det ska kunna genomföras? Jag tycker det är lågt av er att göra så här.

Anette Nilsson

Forshaga

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.