Inga formella fel vid försäljningen

Insändare
PUBLICERAD:
"Det finns redan en granskning som visat att kommunen inte gjort några formella fel vid försäljningen".
Foto: Linn MalmŽn, Linn Malmén
Svar till Kerstin Samuelsson.

Tack för dina frågor gällande försäljningen av stadshuset. Kommunrevisionen, där Socialdemokraterna har ordförandeposten, har konstaterat att det redan finns en granskning som visat att kommunen inte gjort några formella fel vid försäljningen. Den granskningen genomfördes av det oberoende företaget PwC och finns publicerad på Karlstads kommuns hemsida, något som vi påtalade när Socialdemokraterna lyfte frågan om granskning i kommunstyrelsen. Vi i det blågröna styret tyckte att det var felaktigt att själva besluta om en ny utredning i kommunstyrelsen så som Socialdemokraterna ville. Vi välkomnade istället revisionen att själva starta en ny granskning om de så önskade, men så blev det alltså inte.

Tjänstemannen som arbetade med stadshuset har i efterhand förklarat för NWT att stadshuset inte hade kommit så långt fram i försäljningsprocessen som tv-programmet antyder. Det var alltså inte någon process som avbröts. Däremot stämmer det att beslut togs om att sälja till företaget My Life Diary, sedermera Zynapp.

Tveka inte att höra av er direkt till oss om ni har fler frågor.

Blågröna styret i Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.