Polisen varnar för falska dödsbesked

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
Bedrägerierna fortsätter i region Bergslagen. De senaste försöken är dessutom särskilt låga då personer kontaktas på sms och får information om att någon i deras närhet har avlidit – dessutom påstås det vara polisen som är avsändare.

Det har dock kommit till polisens kännedom att flera personer i regionen har fått sms med information om att någon anhörig avlidit följt av ett angivet personnummer och går nu ut med en varning gällande de falska dödsbuden.

Polisen skriver att de aldrig någonsin skulle få för sig att skicka ut sms med information om dödsfall, men att de ibland kan behöva kontakta folk de söker efter på sms. Men som sagt – aldrig med den typen av information som cirkulerar runt nu alltså.

Om du har blivit drabbad vill polisen att ni kontaktar dem på 114 14.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.