Om en superkraft värd att tala om

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vid fritidslämningen härom morgonen hade jag en intressant diskussion med min dotter. Förutom att lära sig tvåans gångertabell, läsa och utbilda om rymden lär skolan tydligen ut andra viktigheter.

Som superhjältekunskaper.

Hon hade skrivit en egen berättelse om Supergirl (kan en bli stoltare?!) och undrade helt sonika den här morgonen vilken superkraft jag skulle vilja ha, om det gick att välja fritt.

Präglad av Superman svarade jag spontant att det vore häftigt att kunna flyga, medan hon kontrade med att kunna teleportera sig själv, eller att skjuta laserstrålar ur ögonen.

Up, up and... forward? Superhjälten Superman, Stålmannen på svenska, är den hjälte från kategorin som alltid fångat störst intresse hos mig och visst vore det häftigt att kunna flyga?
Foto: Darko Vojinovic

Diskussionen stannade inte där. Visst vore det otroligt att andas under vatten, och den här kloningsuppfinningen jag så länge eftersökt kanske kan ordnas med en superkraft?

Ett tankevarv senare kom vi på det. Tänk att förvandla ditt inre så att i stället för näringsriktig och "nyttig" mat skulle kroppen frodas av så kallade "onyttigheter"? Tänk om godis och sötsaker och allt annat som är gott på riktigt skulle vara rena dundermedicinen för hälsan?

DET vore en superkraft om någon. Så kan ni andra flyga runt, trolla med tid och rum eller läsa mina tankar när jag tillsammans med dottern slafsar i mig allt gott och mår toppen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.