Hoppa till huvudinnehållet

Hedlund klar för Bik Karlskoga – vill spela till sig nytt kontrakt

Publicerad:
Pelle Hedlund.
Pelle Hedlund. Foto: Helena Karlsson

Grumsforwarden Pelle Hedlund är klar för Bik Karlskoga. Kontraktet gäller över resten av säsongen och nu hoppas Hedlund spela till sig ett kontrakt för nästa säsong.

– Jag hoppas att det kan bli så, säger han.

Pelle Hedlund har tagit en stor offensiv roll i Grums under säsongen och imponerat. Redan kort före årsskiftet valde Karlskrona att testa Hedlund under några matcher. Hedlund gjorde ett avtryck och efter årsskiftet har flera klubbar varit intresserade av honom. Men på torsdagen presenterades han som Bik Karlskogas senaste nyförvärv.

– Det kändes som det absolut bästa för min del. Det är många som har gått vägen via Bik Karlskoga och just nu kändes det helrätt för min del, säger Pelle Hedlund.

Efter sju matcher med Karlskrona tidigare under säsongen fick Hedlund mersmak på spel i hockeyallsvenskan.

– Det går snabbare och spelarna där är lite bättre på allting kan man säga. Men jag tycker att det funkade väldigt bra för mig där också, det är i allsvenskan jag vill spela.

I Grums har han burit laget och även om han hoppas på en stor roll i Bik Karlskoga så är han förberedd på en mer tillbakadragen roll där.

– Vi har inte pratat så mycket om vilken roll jag ska ha. Men det kan säkert bli annorlunda mot vad det var i Grums. Sedan får jag försöka att förtjäna min istid.

På första träningen parades han bland andra ihop med lagets stjärna Filip Forsberg.

– Samtidigt hade de några spelare borta och det är en väldigt tuff konkurrens i laget.

Kontraktet med Bik Karlskoga gäller för den här säsongen. Men målet för Hedlund nu är att försöka spela till sig ett kontrakt även för nästa säsong.

– Jag vill göra ett så gott intryck som möjligt och jag hoppas att det kan bli så, säger han.

För Grums sportchef Robin Forslund är det bråda dagar. Efter att laget missat chansen på play off hugger nu lag från hockeyettan och hockeytvåan på toppspelarna i laget.

– Det är hektiskt. Men det är kul att våra spelare är attraktiva, det betyder att vi har gjort något bra, säger Forslund.

Räkna med att fler spelare lämnar laget innan deadline den 15 februari.

I Bik Karlskoga ser man fram emot att få in en ung värmlänning som dessutom är användbar på flera positioner.

– Pelle är en användbar spelare som kan gå både ytterforward och center. Han har redan testat på spel i hockeyallsvenskan och vet vad det innebär. Kul att få in en lovande värmlänning i vårt lag, säger Torsten Yngveson i BIK Karlskoga i ett pressmeddelande.

Bik Karlskoga som har dragits med stora skadebekymmer får nu möjligheten att testa Hedlund under slutspurten av serien.

– Vi är tacksamma till Grums som släpper honom. Tidigare under säsongen har vi varit väldigt sårbara när vi drabbats av skador och därför söker vi ytterligare förstärkning för att vara på den säkra sidan, avslutar Yngveson.

Artikeltaggar

Grums IK HockeyIshockeyPelle Hedlund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.