Hoppa till huvudinnehållet

Positiva besked för Ekeståhl Jonsson – status kring forwardstrion

Publicerad:
Lucas Ekeståhl Jonsson lämnade positiva besked efter ansiktsskadan mot Djurgården. Foto: Håkan Strandman

Lucas Ekeståhl Jonsson fanns med på is under onsdagen efter att ha träffats av en puck i ansiktet mot Djurgården.

Skadade trion Daniel Viksten, Victor Ejdsell och Michael Latta valde rehab.

– Chansen finns att alla kan spela på fredag, säger Mattas Hell, medicinsk ansvarig.

Det var inte många som äntrade isen i Löfbergs Arena dagen efter strafförlusten mot Djurgården på Hovet. Närmare bestämt tio stycken körde ett specialpass med inriktning på teknik och avslut där Pelle Prestberg tog hand om forwards och Peter Popovic backarna.

– Vi har valt att vila vissa från att gå på is och i stället låtit dem vara i gymmet. ”Lilliz”, Gustav Rydahl och Linus Johansson har varit igång hårt och länge så där gick vi in och talade om att det var fysträning som gällde. På torsdag tränar vi med hela laget inför helgen, säger huvudtränaren Johan Pennerborn.

Michael Latta lämnade Stockholm med en handledsskada. Kanadensaren röntgades under onsdagen där bilderna visade att det inte rörde sig om några brutna ben – utan en lättare stukning.

– Han kommer inte träna fullt på torsdag. Men på fredag ska vi testa honom i full träning och ta ett beslut efter det om han spelar på kvällen eller inte. Jag tror dock att han ska kunna vara spelklar tills dess, säger Mattias Hell.

Daniel Viksten lämnade även han huvudstaden med en skada. I hans fall handlar det om en överkroppsskada.

Det samma gäller Victor Ejdsell som tränade i måndags men missade tisdagens match.

– Båda två känner sig bättre. Vi kommer avgöra på torsdagen om de tränar eller inte och hur vida de är aktuella för fredag. Beslut hur vida de spelar tar vi på matchdagen.

Ejdsell lämnade en kort hälsning till VF-sporten på onsdagsförmiddagen:

– Det känns bättre idag än igår.

Ingen fara med Jonsson

Bland backarna fanns Lucas Ekeståhl Jonsson på is. Björklövenprodukten fick kliva av matchen mot Djurgården i den tredje perioden efter att ha träffats av en puck i ansiktet.

Det var otäcka scener där blodet forsade ur munnen.

Efteråt kom dock positiva besked – trots att 23-åringen själv var orolig att något stod helt galet till.

– När smällen kom blev det helt svart för mig, sedan när jag åkte till båset var jag nästan säker på att jag hade tappat minst tre tänder. Skönt att jag fick behålla dem i alla fall.

Medan matchen led mot förläning och straffar undersökes Ekeståhl Jonsson i omklädningsrummet av läkare där det kunde konstateras att inga tänder skadats och inte heller någon symptom på hjärnskakning.

Resultatet blev tre stygn på överläppen.

– Ett fint ärr blev det. Någon gång måste ju vara den första, haha.

Stockholmaren lämnar positiva besked inför helgens två matcher mot Skellefteå och Brynäs.

– Det känns bra, jag var på is nu för att dubbelkolla så allt var bra. Jag ska vara redo för spel.

Du behöver inget galler?

– Nej, det hoppas jag inte.

En ständig diskussion bland flera hockeytyckare har varit just gallerfrågan. Brynässpelaren Marcus Ersson fick i början av februari en skridskoskena mot ansiktet och tvingades till operation på grund av en ögonskada.

Lucas Ekeståhl Jonsson förklarar varför spelarna hellre föredrar visir än galler.

– Jag tycker att det är en större skaderisk om man har galler. Får man en tackling kan det ta illa så jag tycker att om man kan så ska man köra med visir. Dels ser man lite bättre men framförallt handlar det om skaderisken vid tacklingar.

Artikeltaggar

Daniel VikstenFärjestad BK HerrIshockeyJohan PennerbornLucas Ekeståhl JonssonMattias HellMichael LattaVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.