En skammens dag

Insändare
PUBLICERAD:
"Skråckarbergets viltvårdsområde riskerar att lösas upp till förmån för en jaktklubb för kapitalstarka herrar".
Foto: JESSICA GOW / TT
Jag deltog på en extra jaktstämma i Skråckarbergets viltvårdsområde i lördags tillsammans med många intressenter och fastighetsägare, bland annat några gamla gråhåriga damer som funnits med och slitigt för bygden och stöttat sina män. Stöttat männen som för närmare 70 år sedan var med och bildade det viltvårdsområde som nu riskerar en upplösning.

Damerna satt tysta och var förundrade över att vad som skedde. Nya och gamla markägare går tillsammans och lyssnar tydligen på rykten och agerar därefter. En begärd upplösning för att bilda en jaktklubb för kapitalstarka herrar som skall ut på jakt. Visst är det otroligt! Till denna skara så finns även en förtroendevald socialdemokrat i Torsby kommun, lokal företagare med egen jaktklubb och som dessutom representerade en stor markägare. Var är solidariteten med oss vanliga som bor på orten i detta socialdemokratiska fäste?

Detta mina läsare sker i dag i ett område som klassas som glesbygd och som är i behov av tillväxt och inte söndring.

Jag och andra på mötet hade förväntat oss svar från de som begärt upplösning men tystnaden var total… En skammens dag!

Lokalbo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.