Hoppa till huvudinnehållet

Grums arrangerar enkronasmatch – forward jagas av allsvenska klubbar

Publicerad:
Pelle Hedlund har väckt intresset hos de allsvenska klubbarna.
Pelle Hedlund har väckt intresset hos de allsvenska klubbarna. Foto: Helena Karlsson

På söndag arrangerar Grums enkronasmatch när Mariestad står för motståndet. Kort före matchstart kommer klubben att presentera en nyhet.

– En stor nyhet till nästa års lagbygge, säger sportchefen Robin Forslund.

Grums IK stod för en stark höstsäsong när de lyckades ta sig till Allettan för andra året i följd. Väl i Allettan har laget haft det tufft och ligger just nu på en jumboplats. Men det är tajt kring strecket och hoppet om fortsatt spel kommer att leva vidare ett par veckor till.

– Så är det, vi ska försöka göra allt för att ta oss vidare, säger Forslund.

På söndag ställs Grums mot tabelltrean Mariestad. Klubben arrangerar också enkronasmatch, vilket betyder fritt inträde. Förra året dök 1 200 åskådare upp – även den gången stod Mariestad för motståndet.

– Vi hoppas och tror på att det kommer minst lika många i år som det gjorde då.

Grums har redan förlängt med flera ur årets trupp och ser ut att få ett starkt lag även nästa säsong. På söndag, kort före matchen, kommer Grums att presentera ännu en nyhet för nästa års lagbygge.

– Det är på gång fler förlängningar, som kommer presenteras inom kort. Men det som kommer på söndag är lite extra stort.

Men fler saker kan hända i Grums trupp innan årets säsong är slut. Forwarden Pelle Hedlund lånades tidigare under säsongen ut till Karlskrona där han stod för ett stabilt spel och noterades för en assist på tre matcher. Enligt uppgifter till VF-sporten jagar nu två allsvenska klubbar Hedlund redan till den här säsongen. Deadline för övergångar är 15 februari och beroende på hur det går i de närmsta matcherna kan Grums vara avhängda då.

– Det finns ett intresse, bekräftar Forslund och fortsätter:

– Men så länge som vi har chansen att gå vidare kommer han att spela i Grums, säger han.

Matchen mot Mariestad startar klockan 16 på söndag.

Artikeltaggar

Grums IK HockeyIshockeyPelle HedlundRobin Forslund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.