• idag
  8 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Carlstad Crusaders startar utvecklingslag

Amerikansk fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Carlstad Crusaders startar nytt damlag.
Foto: Tommy Andersson
Carlstad Crusaders startar ännu ett lag. Det är på damsidan som Crusaders också har anmält ett utvecklingslag till spel kommande säsong. För att göra nysatsningen möjlig kommer ett samarbete med Karlskoga Wolves att startas.

Carlstad Crusaders och Karlskoga Wolves gör gemensam sak när de kommande säsong ska spela i damernas division 1 tillsammans. Laget kommer att vara ett utvecklingslag där syftet är att dels slussa vidare spelare till Superserien men också att få fler att börja spela amerikansk fotboll.

"Idén formades efter att Karlskoga Wolves kommit med en förfrågan om ett samarbete. Vi ser det här som en jättebra möjlighet att ge så många som möjligt så mycket speltid som möjligt och därigenom få matchträning. Det öppnar även upp för spelare som kanske inte har möjlighet att genomföra en Superseriesatsning. Förutom de spelare som ansluter från Karlskoga hoppas vi även att både gamla och nya spelare känner suget och vill ansluta", skriver Crusaders på sin webbsida.

Laget kommer att träna tillsammans med Superserielaget på Regementets IP i Karlstad.

"Eftersom laget kommer att bestå av spelare hemmahörande både i Karlskoga och Karlstad så kommer några av Utvecklingslagets hemmamatcher spelas i Karlskoga och då i deras hemmaställ. Detta för att hjälpa Karlskogas damlag att växa och därmed etablera fler lag i regionen på lång sikt".

Huvudtränare för laget blir Nathalie Bengtsson som till vardags spelar i Superserien med Carlstad Crusaders. Bengtsson har sedan tidigare också EM-silver med landslaget.

– Vi har så många duktiga coacher i damlaget och kunskapsnivån bland spelarna i truppen är mycket hög, så jag är övertygad om att det kommer bli ett grymt uppstartsår för vårt utvecklingslag, säger nytillträdde huvudtränaren Nathalie Bengtsson.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.