Hoppa till huvudinnehållet

Ready To Roll överlägsen i Örebro

Publicerad:
"Det var mäktigt att han presterade som han gjorde", sa Jan Silvén efter segern.
"Det var mäktigt att han presterade som han gjorde", sa Jan Silvén efter segern. Foto: Bela Szandelszky

Jan Silvén hade funnit ett lämpligt lopp åt Ready To Roll när hästen skulle göra första starten med Färjestadsamatören som både tränare och kusk.

Femåringen stod fint inne på pengar och loppet var dessutom stängt för de kuskar som körde fler än 150 lopp förra året. Bland de som kör färre lopp än så tillhör Jan utan tvekan toppskiktet.

Det blev en minst sagt lyckat coemback för hästen som stod med 40 meters tillägg satt redan efter ett drygt halvvarv i spets och var sedan ohotad.

– Det var mäktigt att han presterade som han gjorde efter vad som har hänt och det här var min absolut mest känslomässiga seger, sa Silvén efter segern med sex längder.

Anledningen till känslorna är det faktum att Silvén fick hästen i träning sedan hans vän och kollega Rebecca Paulsson avlidit i november.

Silvén hade inte vågat planera den kommande matchningen men med gårdagskvällens fina insats i ryggen är framtiden ljus.

– Han var lite för laddad i början av loppet men kändes nog så stark som i sina bästa lopp under fjolåret.

– Tar han det här loppet på ett bra sätt så siktar vi på start om 2-3 veckor och då gärna över lång distans, avrundade Jan som vann hela 19 lopp i fjol som kusk.

Carl Johan Jepson var också på plats och den regerande kuskchampionen på banan vann två lopp. Han inledde kvällen med att spåra runt om med Eric Martinssons fyraåriga sto Loes som vann på 19 blankt i sin debut. Andra segern kom inom V64-spelet och segerreceptet var detsamma.

Neo Sånna som tränas av Claes Svensson höll utan problem upp ledningen från innerspåret bakom vingen och då var loppet i praktiken över. Segertiden blev 1 14,0 över en engelsk mil när Jepson tog årets tolfte seger.

Tvåa från vinnarhålet blev Mikael J Andersson med Vici Supreme. ”Micke J” blev dessutom i ett annat lopp inom streckspelet trea med Vikens Energy tränad av Axevallaamatören Mikael Fellbrandt.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonJan SilvénMikael J AnderssonRebecca PaulssonTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.