Sluta gynna Karlstad

Insändare
PUBLICERAD:
Mumin vore väl perfekt vid Vänern i Grums, eller varför inte vid Fryken (bilden)?
Foto: Lena Fosselius Peterson
Eftersom jag inte bor i Karlstad kommun så kan, vill eller ska jag inte bry mig om deras politik. Men vi som bor i Grums, Kil, Forshaga och Hammarö ska vara medvetna om att den stora kommunens märkliga affärer till viss del finansieras av oss.

Våra kommunpolitiker bör genast säga upp samarbetet som heter Karlstad Business Region där alla våra kommuner är med och det är inte gratis såklart. Vi får ju ändå inte intressanta företagsetableringar, utan de ska Karlstad ha. Mumin vore väl perfekt vid Vänern i Grums som ett snabbt exempel. Ja, eller varför inte vid Fryken? Men det visade man aldrig upp utan det skulle bara till Karlstad.

Sedan framkommer det att Region Värmland är med och finansierar Business Värmland som har en stor del i både Mumin och stadshusaffären. Regionen bör genast sluta ge pengar dit om inte det går till kommuner som behöver hjälp, och själva inte har råd att köpa in dyra externa tjänster. Ni vet väl också att vi ingår i det som heter Visit Karlstad (där det framkommit att Karlstad köper in influencers som skriver väl om Karlstad) där det sällan står något om våra kommuner – Hammarö som är Värmlands sommarkommun nummer ett med alla turister, bad och båtlivet, som ett snabbt exempel.

Kommunpolitiker i de mindre kommunerna bör genast sluta att ge pengar till sådana samarbeten och satsa på egen marknadsföring av sin kommun.

Värmlänning

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.