Hoppa till huvudinnehållet

PRO: "Det är oacceptabelt"

Publicerad:
Uteblivet bostadstillägg drabbar många äldre hårt.
Uteblivet bostadstillägg drabbar många äldre hårt. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

De långa handläggningstiderna på Pensionsmyndigheten drabbar inte minst pensionärer med låga inkomster. På PRO är man upprörda över saken.

– Det är helt oacceptabelt, säger Lisbeth Staaf-Igelström, ordförande i PRO Värmland.

Irene, 75, har fått vänta sju månader på besked

Frågan om handläggningstiderna har engagerat PRO under en längre tid. Bland annat har förening tryckt på myndigheten och krävt att man ska göra någonting åt saken.

– Vi har från PRO centralts sida protesterat mot detta och sagt att det måste komma mer resurser till Pensionsmyndigheten, så att de har möjlighet att betala ut inom rimlig tid. Vi har varit på dem vid flera tillfällen om detta, säger Lisbeth Staaf-Igelström, som även är andre vice ordförande i PRO Sverige.

Enligt Lisbeth Staaf-Igelström är det här en fråga som engagerar medlemmarna, inte minst eftersom det är en stor del av just pensionärerna som drabbats.

– Vi får en hel del samtal om detta och många är oroade. Det finns många så kallade fattigpensionärer i Sverige och det är verkligen bedrövligt att de inte ska kunna få sina pengar i rimlig tid.

Lisbeth Staaf-Igelström är medveten om att Pensionsmyndigheten har fått förstärkning och att det trots allt finns förhoppningar om att handläggningstiderna ska kunna snabbas upp framöver.

– Det får vi verkligen hoppas. Det här är en jätteviktig fråga för många äldre, säger hon.

Artikeltaggar

KarlstadLisbeth Staaf-IgelströmNyheterPensionsmyndighetenPRO

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.