Hoppa till huvudinnehållet

Rivalmöte mot formsvagt Frölunda väntar Färjestad

Publicerad:
Markus Svensson i säsongens första besök i Scandinavium.
Markus Svensson i säsongens första besök i Scandinavium. Foto: Adam Ihse/TT

Färjestad har tagit tio poäng senaste fyra matcherna.

Frölundas facit samma period: Noll poäng.

Ett bra eller dåligt läge för en resa till Göteborg för FBK?

– Det är alltid bra att möta Frölunda, det är härliga matcher att vara en del av, säger Johan Pennerborn.

Färjestad sov kvar i Gävle efter Brynäsmatchen, tränade där på fredagen innan man på kvällen flög från Arlanda till Landvetter.

– Med tidig match lördag tyckte vi det var bättre att åka direkt, säger Johan Pennerborn som inte var speciellt nöjd efter två perioder på torsdagen.

– Andra perioden går in på topp tre över våra sämsta på hela säsongen. Vi måste lära oss att när vi inte spelar bra så måste vi kunna spela enkelt. För det kommer komma fler såna sekvenser när det inte funkar för oss. Men sättet vi reser oss i tredje, det finns något där.

Hyllar Svensson

Pennerborn blandade då om rejält i formationerna. Hur man ställer upp mot Frölunda är oklart men räkna med samma matchtrupp som i Gävle då Johan Ivarsson hemma i Karlstad får fortsätta återhämta sig efter sjukdom i veckan.

Markus Svensson fick mot Brynäs chansen för första gången på nästan tre veckor.

– Han såg bra ut, han gav oss chansen att vara kvar i matchen.

Svensson och Arvid Holm har efter 32 matcher stått hälften var.

Hur tänker ni kring målvaktsfrågan?

– Som vi tänkte inför säsongen, att vi har två målvakter som vi tänkt fördela arbetsbördan mellan. Sen får det utkristallisera sig vilket av de två alternativen det blir i ett slutspel.

Men det var inte många som inför säsongen trodde den fördelningen skulle vara så jämn?

– Det var inte många som trodde att vi skulle ha poäng efter två perioder i går heller. Men det händer saker och sker progression i idrott. Jag tycker det är härligt att vi har konkurrens även på målvaktssidan.

Michael Latta slapp ytterligare påföljd för sitt matchstraff mot Brynäs.

– Domarna sa efteråt att de tyckte tacklingen var så som straffet blev och då är det så. Vad jag sa till Michael? Att han inte får ta en sån utvisning i det läget när vi svarar kvittering. "I know coach, I know" svarade han.

Artikeltaggar

Arvid HolmFärjestad BK HerrIshockeyJohan PennerbornMarkus SvenssonMichael Latta

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.