Vansinnesföraren misstänks vara inblandad i dödsolycka

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Vansinnesföraren fångad på bild med en av alla bilar han stulit. Bild från polisens förundersökning.
Foto: Polisen
Den unga mannen har åkt dit flera gånger för att ha stulit lyxbilar och körde ifrån polisen i drygt 230 kilometer i timmen. VF har skrivit om honom flera gånger efter sina rymningar från ett ungdomshem i länet.
Nu misstänks han ha varit inblandad i en polisjakt där det hela slutade med att en man i medelåldern avled.

Händelsen inträffade strax efter midnatt i Stockholmsområdet och ska ha inletts med att polisen försökte få stopp på en Audi av lyxmodell. Bilen var stulen och bakom ratten misstänktes alltså den rikskända vansinnesföraren i 20-årsåldern sitta enligt Aftonbladets källor.

Föraren vägrade stanna och det hela slutade med en rejäl krasch i korsningen vid Örbyleden, Bandhagen.

– Bilen som polisen förföljde kolliderade med två andra personbilar, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till Aftonbladet.

En man i medelåldern avled på grund av olyckan. Två andra personer skadades allvarligt.

Enligt Aftonbladet ska Audin ha fattat eld, varvid föraren också skadades så illa att han fick föras till sjukhus. Han är dock misstänkt för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Vansinnesförarens förflutna är kantat av brottslighet. På fyra år har han varit föremål för över 200 olika brott och så sent som i oktober släpptes han fri efter att ha suttit av ett fängelsestraff. I mannens cell fann då polisen en lapp med olika registreringsnummer, vilket visade sig vara mannens nya planer på att åter igen börja stjäla nya lyxbilar.

Nu misstänks han också ha orsakat en annan människas död.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.