• idag
  25 maj
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vi är inte ämnade för att vara på topp jämt

Krönikor
PUBLICERAD:

Vår bästa tid är nu, eller hur? Trots den dekadenta vintern som vägrar snö och ljus, för att hålla fast vid det mörker som sänkte sig över oss i november.

Men det finns ljus i tunneln, det har jag sett i Torsby där man trots allt kan åka skidor inne fast det är tio grader varmt ute, för att kommunen har insett meningen med extremanläggningen som drar besökare dit och till orten. 30 000 om året.

Om ni, som jag, lyssnade på psykologen från Visby i P1 på torsdagsmorgonen så sa hon det jag tror vi alla behöver få höra, nämligen att kroppen inte är ämnad att vara på topp jämt, att melatoninet styr oss men att vi kan motverka mörkrets trötthet genom att träna.

Det blir vi pigga av.

Så bra då att vara på rätt spår, och att den vansinniga åldersfixeringen inte sätter gränser för det vi vill och kan göra, utmärkt gestaltat av såväl Zlatan Ibrahimovic, 38, som Olav Thon, 96. Ingen med tanke på att lämna estraden.

Skidvärldsmästaren Oddvar Brå tävlade tills han fyllde 40 år och avslutade på dagen karriären genom att åka femmilen i Holmenkollen. Gordie Howe spelade i NHL fram till 52 fyllda och Alf Törnqvist, 63, har nyss återupptagit ishockeykarriären, nu i Charlottenbergs HC.

Så jämngamla vi är funderar jag på att bli min egen dräng, leva på lusten så länge den håller i sig.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.