Hoppa till huvudinnehållet

Kampsport och gym under samma tak

Publicerad:
Gruppen bakom gymmet poserar i ringen tillsammans med kommunalrådet Mathias Lindquist (S) och näringslivschef Birgitta Svensson.
Gruppen bakom gymmet poserar i ringen tillsammans med kommunalrådet Mathias Lindquist (S) och näringslivschef Birgitta Svensson. Foto: Daniel Olausson

Efter fem intensiva månader invigdes Munkfors senaste gym på lördagen.

En satsning på kampsport och gym under samma tak.

– Det är viktigt för mig att alla kan känna sig hemma, säger grundaren Ruben Sibma.

Den Hollandsfödde före detta polisen bildade kamsportsföreningen i Ransäter under 2017 och i takt med att man växt ur lokalerna i den gamla gympasalen förvärvades den tidigare omskrivna skolfastigheten på Bruksgatan i augusti.

Mindre än ett halvår senare har väggar rivits, boxningsring och träningsytor gjorts i ordning och på lördagen var det högtidlig invigning med tal och bandklippning.

– Efter vi fick nycklarna har det varit jobb, jobb och jobb. Och allt är noggrant genomfört, säger Ruben Sibma.

– Första målet vi har är att få hundra personer som tränar här. Vi kommer också ha klubben kvar, säg att vi har 50 som tränar pass och 50 som tränar gym.

Ruben Sibma var ett enda stort leende under lördagens invigning och hoppas att Munkforsborna åtminstone gör ett besök på gymmet.
Ruben Sibma var ett enda stort leende under lördagens invigning och hoppas att Munkforsborna åtminstone gör ett besök på gymmet. Foto: Daniel Olausson

Han räknar på att klubben har 40-45 medlemmar och ser gärna att den växer också, men betonar att alla är välkomna och hoppas att lokalernas utformning ska visa det.

– Det är också viktigt att vi får bort fördomarna kring kampsport. Och att ungdomar som sliter med disciplinen ska komma hit, folk som har svårt med sina barn kanske behöver struktur och disciplin, så vi ser att vi har en social funktion också.

Artikeltaggar

GymMunkforsNäringsliv

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.