Hoppa till huvudinnehållet

Teknikåttan får nästan en miljon

Publicerad:
Teknikåttans region Karlstad får nästan en miljon kronor för de kommande tre åren. Här en bild från regionfinalen på Karlstads universitet i fjol.
Teknikåttans region Karlstad får nästan en miljon kronor för de kommande tre åren. Här en bild från regionfinalen på Karlstads universitet i fjol. Foto: Håkan Strandman

Teknikåttan får nästan en miljon kronor för de kommande tre åren från Ljungbergsfonden.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att Ljungbergsfonden ger oss möjlighet att satsa mer på våra skolors medverkan, säger Inger Bran, regional projektledare för Teknikåttan vid Karlstads universitet i ett pressmeddelande.

Teknikåttan är en rikstäckande fråge- och problemlösningstävling för åttondeklassare som syftar till att stimulera elevernas fantasi, kreativitet och uppfinnarförmåga. Men också till att ge stöd och inspiration till lärare i matte, teknik och naturvetenskap.

Den årliga tävlingen är indelad i tolv regioner där en högskola eller ett universitet ansvarar för de regionala tävlingarna. Karlstads universitet ansvarar för region Karlstad som nu alltså fått 930 000 kronor till sitt arbete för åren 2020-2022 från Erik Johan Ljungbergs utbildningsfond. Det är en av Sveriges största privata fonder för utbildningsprojekt.

– Vi kommer nu att kunna ge fler elever möjlighet att delta i våra aktiviteter och hitta vägar till fortsatta studier inom teknik- och naturämnena, säger Inger Bran i samma pressmeddelande.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads universitetSkola och utbildningTeknikåttan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.