• torsdag
  26 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  27 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  28 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

De vita plåtskåpen – där allt började och slutade

Krönikor
PUBLICERAD:
De vita plåtskåpen. Det är där allt tydligen slutar. Det var också där allt började en gång i tiden.

De vita plåtskåpen, förr på VF-sportens redaktion i det gamla tidningshuset på Våxnäs men numera i en källare på Kungsgatan, slöt min egna personliga cirkel på ett fint sätt de senaste veckorna.

De vita plåtskåpen – fyllda med bilder från förr. Minnen. Fantastiska hantverk av VF:s och andra fotografer.

På högstadiet satte jag min fot på VF för första gången under en endagars-prao.

Jag hade knappast förväntat mig att få skriva om Färjestad på den tiden och så blev det heller inte. I stället fick jag uppdraget att sortera bilder i de hundratals mappar som finns i de vita plåtskåpen. Här hittar du bilder på allt från Carl Lewis till lokala fotbollskändisar i division 4 – och hur tråkigt det än låter så är sorteringsdagen något jag minns med glädje.

De senaste veckorna har jag, efter många år utan närmare kontakt, fått stifta närmare bekantskap med de vita plåtskåpen igen i samband med att jag har letat gamla bilder till artikelserien "Bilsporten i Värmland".

Den serien blir också min slutpunkt och farväl till VF efter snart 20 år som fast anställd, 23 år om man räknar tiden som frilansare.

Det känns fint att få säga hej då på det sättet.

Om en dryg vecka hittar du mig på SVT Värmland.

De vita plåtskåpen med de tusentals bilderna står däremot kvar.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.