• idag
  30 sep
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Något slags nyårslöfte för mig själv

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
Jag är väl egentligen inget fan av löften hit och dit. Löften känns så stort och mer som ett måste än en välgärning men i år tänkte jag faktiskt försöka ta hand om mig själv på ett mycket bättre sätt än vad jag har gjort de senaste åren.

Vågen pekar på tio kilo över mitt normala och det börjar både synas och kännas, rejält. Humöret har inte varit nådigt mot mig sista månaderna och jag har varit irriterad på mig själv, hur jag behandlar min stackars kropp med stress, hoppade måltider och oregelbunden träning. Jag vill vara smidig och hälsosam igen, innan utbrändhet och motgångar som satte käppar i hjulet – så nu blir det lite nyårslöften om att bli sitt gamla jag igen i lite lugn takt.

Det hela har inletts med att nöta in koreanska recept blandat med tips från Medelhavet för att komma åt nyttig och varierad kost. Nyårsdagen firades med simning och gårdagen med premiär i padelvärlden.

Jag fick även en superstor kudde och ett tyngdtäcke i julklapp som gör att jag sover djupare än Marianergraven och är utvilad varje morgon samtidigt som måltiderna har fått regelbundna tider. Med andra ord finns det alla förutsättningar för att uppfylla nyårslöftet, men, den stora utmaningen återstår: att få det här nytänkandet att bli vardag. Önska mig lycka till, det kan en kvinna som hatar rutiner och med noll tålamod behöva.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.