• måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Om tio år som har gått hiskeligt fort

Krönikor
PUBLICERAD:
Gott nytt år! 2020. En bekvämt behaglig siffra. Och ett helt nytt decennium, det är inte många sådana en får uppleva.

Lite speciellt blir det också eftersom vi gör bokslut för hela 10-talet och det har förstås innehållit både ris och ros. Här kommer min summering på lite drygt 500 tecken:

Fick min första anställning, flyttade till Karlstad, såg The Ark, blev varslad, blev pappa, flyttade till Skövde, gick in i väggen, köpte radhus, sade upp mig, flyttade "hem", fyllde 30, började plugga, såg Arsenal, slutade plugga, blev pappa igen, började spela golf, blev lokalredaktör på VF, såg Thirty seconds to mars och Robbie Williams, gifte mig och avslutar nu decenniet med att ha blivit morbror. Förhoppningsvis inleder jag 20-talet med att få träffa lilla Celine.

Förutom det uppenbara som födslarna av mina barn och anställningen på VF var min första och hittills enda livematch på Arsenals hemmaarena en given höjdpunkt under hela 10-talet.
Foto: Daniel Olausson

Det har förstås hänt väldigt mycket mer bara ur min subjektiva synvinkel, men det som slog mig när jag började tänka på de här åren är inte bara att tiden har gått så hiskeligt fort – vi har varit duktiga också på att fylla dagarna med meningsfullheter, vilket är otroligt lätt att glömma bort när vardagen rullar på.

Den uppmärksamme minns att jag inte lämnar några nyårslöften, men att jag i alla fall hade intentionen att äta mer vegetariskt under 2019, och det har jag väl gjort, relativt sett... fast det är också en högst subjektiv bedömning.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.