• måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tre spaningar till nästa decennium

Krönikor
PUBLICERAD:
Ännu ett decennium har strax passerat. Ett decennium där jag har hunnit ta studenten, haft flera olika jobb, rest jorden runt, skaffat en utbildning, bott i en annan stad och slutligen lämnat vikarieträsket för en anställning.

Jag kan bara hoppas att mitt nästkommande decennium blir lika händelserikt. I årets sista krönikespalt för min del tänkte jag försöka mig på några ödmjuka spaningar in i nästa decennium. Spaning nummer ett: Under julhelgerna har jag blivit varse om hur få av mina tidigare skolkamrater som bor kvar i länet. Vart har de då flyttat? Ja, inte är det till Arboga åtminstone. Det är Stockholm, Malmö och Göteborg. Under nästa decennium tror jag att vi kommer att se folkmängden sjunka i storstäderna när allt fler vill bo i det som kallas landsbygd.

Spaning nummer två: Världens befolkning kommer att till åtminstone 50 procent att äta mat som är vegetarisk. Att äta mer vegetariskt har gjort en stor skillnad för mitt mående i varje fall. Spaning nummer tre: Karlstad får till slut ett lag i allsvenskan i fotboll. Med bara ett par månader kvar av 2029 lyckas Karlstad Fotboll i en kvalmatch kvalificera sig. Matchen spelas på den nya arenan på Kronoparken eftersom att såväl Klarälven som Vänern sedan ett par år tillbaka format om hela staden.

Gott nytt årtionde!

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.