”Tomten finns – och har grått skägg”

Krönikor
PUBLICERAD:
Julstöket är avklarat och vi kan blicka framåt mot ett nytt år med nya möjligheter. 2020 blir bra, det känner jag på mig.

Men även om jag gissar att vissa av er kanske är trötta på julen tänkte jag dra ett varv kring det här med jultomten.

Ni missade kanske inte hur ilskan blev "stor" (några få rasande Facebook-användare, visade det sig) kring SVT:s julkalender Panik i tomteverkstan och hur de "outade" att det är föräldrarna som har köpt "tomtekit" och klätt ut sig för att lura de stackars barnen.

Och jodå, de där "tomtekiten" kom allt på tal hemma och när jultomten avlade sitt besök i år fattade barnen förstås att det inte var den riktiga tomten.

Men inte på grund av utklädnaden i sig – utan för att han inte hade grått skägg.

Alla ni som har sett Netflix-producerade The Christmas Chronicles förstår kanske vad jag är ute efter här. För i den filmen har tomten (spelad av Kurt Russell otippat nog) grått skägg, inte vitt. Han säger inte "ho ho ho" heller, för den delen.

Mina barn är numera övertygade om att Kurt Russell-tomten är den riktiga varför enbart grått skägg kommer att fungera på eventuella jultomtar som besöker det Hedlunska residenset framöver. Det är bara att ge sig ut på jakt efter ett "tomtekit" innehållandes ett grått skägg således.

För övrigt bör ni se filmen jag nämner, en pärla i juletider

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.