• idag
  29 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  31 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

På julfronten intet nytt

Krönikor
PUBLICERAD:
Vad ska du göra på jul? Det är den vanligaste frågan jag har stött på veckan innan. Jag brukar säga och skriva, så lite som möjligt, när det handlar om lite extra ledigt. Ofta stämmer inte visionen med verkligheten, särskilt inte vid jul. Jag som trodde tomten fixar allt.

På julaftonen ska vi fira med största delen av familjen, hos min bonusdotter. Det blir mysigt. Då ordnar vi julbord med knytkalas. De slipper att ordna alla ingredienser på den. Min fru gör varje år köttbullarna och jag revbenen. Det är vår lott för att de uppskattas mycket.

Då tar alla med massor av matlådor till resterna. På så vis slippar vi slänga julmat. Och jag behöver inte bara njuta av revbenen resten av julen, även om det är gott.

Fredagen före var jag ledig och skötte julstädningen och plockade in granen. Helgen innan förfirade vi hos bland annat min mor. Hon har fått ett nytt knä och tar sig därför ingenstans. Då gjorde jag även min kålrotslåda.

Dan före dan gör vi resten av maten som vi ska ha hemma och på julknytet. Och klär granen om inte det är klart.

Mitt i julfirandet fyller dessutom min fru år. Hon har hårda krav på eget firande och paket utan julpapper. Det har jag bittert fått erfara efter 20 år.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.