Värmländska prestigevärvningar av RIK

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Anna Lindgren, 18, ansluter från elitettanklubben Mallbacken där hon gjorde tre mål på 19 starter den gångna säsongen.
Foto: RIK Karlskoga
Efter en trög start på "silly season" presenterade RIK Karlskoga fem spelare på lördagsförmiddagen. Detta i form av två kontraktsförlängningar och tre elitettanmeriterade nyförvärv.

Anna Lindgren gjorde, trots att Qbik åkte ur, 16 mål på 16 matcher i division 1 norra Götaland 2018.

Den målsuccén fick elitettanklubben Mallbacken att värva henne under säsongens gång.Efter en och en halv säsong i Mallbacken väljer anfallaren nu att fortsätta karriären i RIK Karlskoga.

Lindgren står, blott 18 år gammal, noterad för 24 starter och tre mål i andradivisionen elitettan.

RIK Karlskoga har de senaste åren varit ett topplag i division 1 norra Götaland, samma serie som Lindgren öste in mål i 2018.

– Hon är snabb, gillar att springa i djupled och har ett bra skott. Det är en väldigt bra spelare, säger Ralf Sundhäll, sportchef i RIK Karlskoga.

Lindgren kan komma att bilda anfall med ett annat av RIK:s nyförvärv.

Anna Lindgren och Amanda Jansson spelade tillsammans i Mallbacken hösten 2018 och återförenas nu i Karlskoga.

– Amanda är mer en targetspelare. Hon har haft problem med skador och spelade inte så mycket den här säsongen. Där tror vi att det finns mycket mer att ta av, säger Sundhäll.

– Det var nyttigt att få in lite mer kraft och styrka i anfallslinjen, det behövde vi. Nu har vi en bra forwardsbesättning.

Amanda Jansson åkte, som om inte skadeproblemen vore nog, även ur division 1 norra Götaland med Hertzöga den gångna säsongen och tar nu nya tag i samma serie.

Så gör även RIK:s tredje nyförvärv, Filippa Ehn, som också representerade Hertzöga 2019.

Ehn kommer ursprungligen från Östersund och gjorde 16 elitettanmatcher för Östersunds DFF 2017 innan hon flyttade till Värmland.

– Det är en stabil, hårt jobbande mittback.

Utöver de tre nyförvärven har RIK även förlängt med Lovisa Hultgren (mittback) och Izabell Johansson (forward) under veckan.

Hur känns truppen i stort nu?

– Det känns bra, tycker jag. Nu när vi får in de här pusselbitarna känns det som vi är en bra bit på vägen. Vi har några bitar till som ska falla på plats.

RIK har, mer precist, nu en målvakt och elva utespelare på kontrakt. Två målvakter och 18 utespelare vore idealiskt, tycker Sundhäll.

– Just nu är det hög prio på en målvakt.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.