Hoppa till huvudinnehållet

Delägaren åkte utomlands – kom hem till länsad butik

Publicerad:
Foto: Anna Warner

Efter en månads semester utomlands såg delägaren till en butik i Filipstad fram emot att få återgå till jobbet. Det fanns dock två problem, hans kollega var försvunnen och det saknades både varor och pengar för 200 000 kronor.

Polisen upprättade under måndagen en anmälan om en misstänkt förskingring inom Filipstads kommun.

– Det är två stycken som driver ett företag ihop och nu har den ena av den anmält den andra för att olovligen ha fört över pengar från företaget, säger Bo Jansson, stationsbefäl vid polisen i Värmland.

Enligt anmälaren ska den misstänkta mannen, som är i 30-årsåldern, fått ha hand om butiken under en månads tid medan han själv var utomlands. När han kom tillbaka i veckan var butiken i princip helt tom.

– Han upptäcker att överföringar har gjorts från företagskontot på 26 000 kronor och via kontoutdrag ser han att mannen använt företagets pengar för att betala fordonsskatten på sin bil.

Anmälaren valde att även kontrollera med revisorn som kunde konstatera att det varit en kontantförsäljning för 200 000 kronor, men att kontanterna inte fanns. Man misstänker därför att mannen har sålt varor och lagt i egen ficka.

– Anmälaren har försökt att nå den här misstänkte men det har inte gått. I stället svarade han via sms att han befinner sig i polisens omsorg.

Det finns dock ett litet problem. När polisen kollar i sitt register över vilka de har i förvar finns inte mannen där.

Den försvunna mannen är nu som sagt misstänkt för förskingring.

Artikeltaggar

Bo JanssonBrott & blåljusFilipstadFörskingringPolisanmälan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.