Hoppa till huvudinnehållet

JVM-truppen spikad – värmlänningarna utanför laget

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
FBK-talangen Albert Johansson får ny chans nästa år att spela JVM.
FBK-talangen Albert Johansson får ny chans nästa år att spela JVM. Foto: Lisa Olaison

Det fanns en liten chans att värmländska trion Albert Johansson, Carl Jakobsson och Adam Edström kunde ta de sista platserna till junior-VM i Tjeckien.

Men efter att de sista namnen presenterades så nobbades talangerna.

Både Albert Johansson och Carl Jakobsson hade förhoppningar på att ta en plats till junior-VM som startar lite mer än en vecka.

Men FBK-talangernas dröm gick i kras efter att Toronto meddelade att man släpper backen Rasmus Sandin. Där med blir det inget JVM för Albert Johansson då backsidan nu är spikad.

– Kommer jag med är det jättekul men om jag inte kommer med så blir jag inte besviken. Jag har ändå ett år till på mig, sa 18-åringen till VF-sporten förra veckan.

Även Carl Jakobssons chanser ökade när centern Jacob Olofsson tvingades lämna återbud på grund av skada. Men Olofssons plats ersattes av Södertäljes Hugo Gustafsson och efter att Winnipeg Jets valt att släppa centern David Gustafsson är nu även forwardssidan spikad.

Där med går både Carl Jakobsson och Rögles värmländske forward Adam Edström miste om en plats. I stället får duon rikta in sig på SHL-spel över jul och nyår och på annandagen möts de båda lagen i Ängelholm.

Artikeltaggar

Adam EdströmAlbert JohanssonCarl JakobssonIshockeyJVM ishockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.