Polisen söker vittnen efter livsfarlig körning

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polisen söker vittnen till en livsfarlig körning på E18 och länsväg 722 bland annat.
Foto: Conny Hultgren
Karlstadspolisen gick under fredagen ut med en efterlysning på personer som kan ha viktiga uppgifter gällande en vinglig – och farlig – färd i höjd med Skutberget under måndagsmorgonen.

Vid 09-tiden i måndags började flera olika personer ringa in till polisen om att ett fordon vinglade fram på E18 i Karlstad. Bilen hade dessutom kört in i vajerräcket och man misstänkte starkt att föraren bakom ratten var påverkad av någonting.

När patrullen fick syn på fordonet befann det sig på Axelines väg vid Skutbergets camping, trots att man försökte få föraren att stanna fortsatte denna och ökade farten. Personen försökte köra ifrån polisen på länsväg 722 och blev allt mer farlig i sin körning. Enligt polisen ska personen ha gjort en farlig omkörning förbi en lastbil för att komma fortare fram. Trafiken på den motsatta sidan tvingades tvärbromsa för att undvika en frontalkrock.

Efter att ha kört in på Körkarlsvägen tog färden slut på Mekonomens parkering. Föraren visade tecken på narkotikapåverkan och bilen hade skador som överensstämde med att den tidigare hade kört rätt in i vajerräcket.

På fredagen gick polisen ut och sökte vittnen till händelsen: "Dels de som sett bilen köra in i vajerräcket på E18 och även de som mött bilen vid omkörningen på landsväg 722. Era vittnesmål kommer göra stor skillnad för hur ärendet kan lagföras", skriver de på sin hemsida.

Vittnena uppmanas att kontakta polisens utredare på 010- 567 04 49.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.