Ruus och Danielsson till Skandinaviska cupen

Längdskidåkning
PUBLICERAD:
Marcus Ruus kör i Skandinaviska cupen till helgen.
Foto: TT
Värmlänningen Marcus Ruus och Boreåkaren Filip Danielsson är uttagna i det svenska landslag som kör Skandinaviska cupen i Finland till helgen.

Marcus Ruus, Åsarna, och Lindesbergsbördige Filip Danielsson, Bore, deltog båda i världscuptävlingarna i Lillehammer den gångna helgen och där slutade Ruus på 48:e plats i skiathlontävlingen där Danielsson tvingades bryta redan efter åtta kilometer.

Nu väntar i stället Skandinaviska cupen i Vuokatti för duon som är två av tio svenska åkare.

– Det ska bli kul och spännande med den första Skandinaviska cupen för säsongen. Det brukar vara bra motstånd och förhoppningsvis blir det fina och utslagsgivande tävlingar, säger Johan Granath, landslagstränare för utvecklingslaget i ett pressmeddelande.

I Vuokatti väntar sprint på fredag, masstart 30 kilometer klassiskt på lördag och 15 kilometer fristil på söndag för herrarna.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.