Hoppa till huvudinnehållet

S vill ha fler svar om uppgörelse med Snobl

Publicerad:
Reporter Carl-Oscar Lysander
Carl-Oscar Lysander
carl-oscar.lysander@vf.se
Oppositionsrådet Ulric Andersson (S).
Oppositionsrådet Ulric Andersson (S). Foto: Håkan Strandman

S är fortsatt kritiska mot uppgörelsen med regiondirektören Anneli Snobl. Nu vill de ha svar på fler frågor kring hennes avsked.

– Vi undrar om det är något i reglementet som vi inte kände till, säger oppositionsråd Ulric Andersson (S).

Hade regionstyrelsens ordförande mandat att på egen hand entlediga regiondirektören Anneli Snobl? Den frågan vill nu S ha svar på.

– Vi blev fundersamma och ställda av att det fanns ett tilläggsavtal. Då blev vi fundersamma och då har vi gått in och tittat på reglementet för anställning och entledigande, säger Ulric Andersson.

Snabbt svar

I reglementet står det att det är styrelsen som anställer eller avslutar en anställning. Det menar han inte har skett i fallet Anneli Snobl.

– Det är ordföranden Fredrik Larsson (M) som har gjort det. Då undrar vi om det är några dokument som vi har missat eller om det är så att ordföranden har överskridit sina befogenheter. Vi är inte säkra på vad som gäller och därför vill vi ställa den frågan.

Han hoppas på ett snabbt svar från styret.

– Regionstyrelsen ses den 17 december, senast då hoppas vi på ett svar kring vad det är som gäller egentligen, säger han.

Artikeltaggar

Anneli SnoblFredrik LarssonNyheterRegion VärmlandUlric AnderssonVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.