Hoppa till huvudinnehållet

Hedlund tillbaka till Allettan – Grums letar nyförvärv

Publicerad:
Pelle Hedlund kommer återvända till Grums till starten av Allettan.
Pelle Hedlund kommer återvända till Grums till starten av Allettan. Foto: Helena Karlsson

Jesper Norbäck är redan tillbaka.

Men Grums succéforward Pelle Hedlund blir kvar i Karlskrona ett tag till.

– Men han kommer tillbaka till oss till starten av Allettan, säger Grums sportchef Robin Forslund.

Det var initialt sagt att Pelle Hedlund och Jesper Norbäck skulle spela tre matcher med Karlskrona. Men Norbäck kom tillbaka till Grums redan efter två, efter att Karlskrona fyllt på truppen med Nils Carnbäck från Mora.

– Tanken var att han skulle spelat även i fredags men nu är han tillbaka hos oss i stället tillsvidare, säger Robin Forslund om forwarden som fanns med mot Skövde på söndagen.

Det gjorde dock inte Pelle Hedlund som i stället mötte Södertälje med Karlskrona.

Och nu står det klart att centern blir kvar i Blekinge ett tag till.

– Han kommer att spela ytterligare tre matcher med dem. De är nöjda med honom och i och med att vi redan är klara för Allettan passade det bra för oss.

Tillbaka inom kort

Grums har en match kvar, på onsdag mot Malung, innan man går på julledigt inför starten av Allettan den 28:e december. Och då, då är Pelle Hedlund tillbaka i Värmland.

– Så är det. Pelle vill såklart fullfölja säsongen med oss och vi vill se till att ha ett så bra lag som möjligt i Allettan och i ett eventuellt playoff. Karlskrona tycker också det är en bra lösning, han får runt tio minuter per match där mot 18-19 minuter hos oss. Det är stor skillnad.

Forslund jobbar även febrilt på att förstärka Grumstruppen inför det som komma skall. I fjol, i samma läge, lånade man in ett antal spelare från klubbar i Hockeytvåan som hade spelledigt.

– Nu letar vi efter något mer permanent. Vi jobbar för fullt på det men inget är klart.

Artikeltaggar

Grums IK HockeyIshockeyJesper NorbäckPelle HedlundRobin Forslund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.