Hoppa till huvudinnehållet

Islossning för Wennlund – fyra mål på två matcher

Publicerad:
Max Wennlund har gjort fyra mål på två matcher.
Max Wennlund har gjort fyra mål på två matcher. Foto: Fredrik Narvelid

BIK Karlskogas Max Wennlund har hittat målformen.

I 7–3-segern mot Kristianstad stod forwarden för två nya fullträffar.

– Skönt att det har lossnat, säger Wennlund.

Ny målfest när BIK tog fjärde raka segern

Max Wennlund hade inte gjort mål sedan 23 oktober inför onsdagens bortamatch mot Almtuna.

Där blev det två fullträffar och det följde han upp med två nya mot Kristianstad.

– Jag har fått börja gå som ytterforward och det tycker jag passar mitt spel bäst. Där får jag åka ordentligt med skridskor. Jag har känt mig pigg under en längre tid. Nu är det skönt att det äntligen har börjat studsa med mig, säger Wennlund.

I söndagens hemmamatch satte han 2–0-målet i boxplay.

– Jag försökte bara få iväg ett avslut för att få en tekning. Pucken tog i burgaveln och studsade tillbaka. Då försökte jag faktiskt att valla den via målvakten och in. Det gick ju vägen.

BIK kunde gå till periodvila med en 3–1-ledning.

– Det var mycket fram och tillbaka i första perioden och det är inte något som gynnar oss. Vi bytte chanser med varandra. Vi vill ha ett stabilt anfallsspel och äga puck. Nu slarvade vi för mycket. Vi var inte alls nöjda med första 20.

"Studsar med mig"

I den andra perioden fortsatte målen att ramla in i båda burarna.

– Bitvis tycker jag att det blev bättre. Det var fortsatt lite för mycket upp och ner. Samtidigt fick vi spela en hel del boxplay vilket gjorde att det blev lite orytmiskt.

Wennlund hamnade i målprotokollet när han styrde in 5–2.

– Anderberg sköt pucken mot mål och jag styrde den rakt upp i krysset. Det studsar med mig nu. Jag tycker att vår kedja gjorde det bra matchen igenom. Vi låg på, jobbade hårt och tog oss in i farliga lägen.

Gästernas Malte Setkov reducerade till 3–5 som var ställningen efter 40 spelade minuter.

Tidigt i den tredje perioden fick BIK chansen i spel fem mot fyra.

Och då kom 6-3-målet. Wilhelm Westlund spelade fram Fredrik Forsberg som, tack vare bra skymning av Gustaf Thorell, hittade nätet.

BIK nöjde sig inte där. Efter 16.24 rullade kedjan Immo, Ahl, Eklind upp bortaförsvaret fullständigt. Sist på pucken och målskytt blev Oliver Eklind.

Slutresultatet skrevs till 7–3.

– Ingen jättebra match från vår sida egentligen. Det var mycket slarv och fokus på domarna som visserligen inte gjorde någon bra insats. Det var ändå starkt av oss att göra sju mål, en skön vinst.

Vad säger du om offensiven?

– Det är sjukt. Vi är inte speciellt nöjda men ändå gjorde vi sju mål. Det gör knappt något lag i Sverige och vi gör det då och då. Det visar på en enorm styrka. Vi har fortsatt saker att jobba på vilket känns väldigt bra, säger Max Wennlund.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyMax Wennlund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.