Hans Scheike är död

Nyheter
PUBLICERAD:
Hans Scheike under Erotikmässan i Stockholm 1997.
Foto: ROLF HÖJER / FLT-PICA
Hans Scheike, den så kallade sexsektens ledare, har avlidit, skriver Expressen. Han blev 95 år gammal. Under några år ägde han hus i Molkom där han bodde tillsammans med flera kvinnor.

Scheike, som var grafolog, levde tillsammans med ett antal kvinnor i ett kollektiv i Bergslagen. De uppmärksammades för vad de kallade för "smiskterapi".

I slutet av 1980-talet rymde några barn från ett sommarläger som Scheike och några kvinnor i kollektivet anordnat. Barnen anmälde senare att de utsatts för övergrepp.

Scheike och tre kvinnor i kollektivet fälldes för sexövergrepp mot barn. Han dömdes till sex års fängelse medan kvinnorna fick upp till 1,5 års fängelse.

Tillsammans ägde de tidigare några hus i Blombacka i Molkom. Under sommaren 2013 auktionerades hela bohaget ut, vilket väckte stort intresse. Sveriges radio fanns då på plats och pratade med en ägarna till husen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.